Ronald Muis

  • EMDR therapeut

Mijn naam is Ronald Muis en ik ben EMDR-therapeut/lifecoach bij EMDR Praktijk Noord. Binnen Heldr ben ik onderdeel van het multidisciplinaire team en verzorg ik de EMDR trajecten. 

EMDR is een vorm van trauma therapie welke gebruik maakt van oogbewegingen. Het is een bewezen snelle en effectieve behandelmethode en wordt veel ingezet bij PTSS of andere vormen van trauma. Veel mensen denken bij het woord trauma al snel aan een ernstig (auto)ongeval of misdrijf en zullen daardoor zeggen geen traumatische ervaringen te hebben meegemaakt. Trauma is echter een verzamelnaam van gebeurtenissen uit het (recente) verleden waar men in het dagelijks leven nog steeds hinder van ondervindt.
EMDR kan ingezet worden voor een heel breed scala aan klachten, denk bijvoorbeeld aan paniekaanvallen, negatief zelfbeeld, (vlieg-)angst, Burn-out, depressieve gevoelens en rouwverwerking. Ook bij prestatie-/faalangst of fobie├źn kan EMDR uitkomst bieden.

Het is mijn doel om jou op een laagdrempelige en opgedwongen manier van jouw trauma af te helpen en jou te helpen de heftige gebeurtenis te verwerken.  En door onze krachten te bundelen binnen Heldr helpen we jou nog beter naar herstel.