Binnen het kinderteam is Marloes gecertificeerd (kinderfysiotherapeutisch) draagconsulent.  Wat houdt dit nou precies in? Een draagconsulent kan ouders helpen om hun kindje te leren dragen. Dit kan zijn met een geweven doek, een elastische doek, een ring sling of met verschillende soorten draakzakken. Er is zoveel op de markt dat het voor ouders lastig kan zijn om een systeem te kiezen wat fijn zit voor zowel de ouder als het kindje. Tijdens een draagconsult kunnen verschillende manieren worden uitgeprobeerd en er kan worden aangeleerd om de doek te knopen of om het gekozen systeem ergonomisch en comfortabel in te stellen.  

Het dragen van jouw kindje in een doek of draagzak heeft in de meeste gevallen veel voordelen zoals: 

  • Het bevorderen van de hechting tussen ouder en kind. 
  • Het zorgt voor een geborgen gevoel waardoor je kindje rustiger is en minder huilt.  
  • Het maakt het oppikken van signalen van jouw baby makkelijker. 
  • Doordat je kindje met jou meebeweegt, ervaart hij/zij bewegingen in het evenwichtsorgaan wat het lichaamsgevoel ten goede komt.  
  • Je hebt als ouder even je handen vrij om andere dingen te doen. 

Een draagconsult kan worden gegeven als losse dienst bij “gezonde” kinderen of bij kinderen met een kinderfysiotherapeutische indicatie. Het dragen kan namelijk worden in gezet als behandelmiddel bij verschillende hulpvragen. Denk hierbij aan voorkeurshouding, reflux, onrust/huilbaby’s maar ook bij bijzondere gevallen zoals bijvoorbeeld bij prematuren, het syndroom van down of kinderen met heupdysplasie.  

Twijfel je of er sprake is van een kinderfysiotherapeutische indicatie? Neem dan gerust contact op met de praktijk. We helpen je graag meedenken in jullie situatie.  

Is er geen sprake van een kinderfysiotherapeutische indicatie? Dan kan je gebruik maken van de losse diensten:

STANDAARD CONSULT € 80,00 +/- 90 minuten

Wil je graag uitgebreid informatie over de verschillende draagmogelijkheden en hiermee leren dragen? Dan is een standaardconsult iets voor jou. Wanneer je een keuze hebt gemaakt welke draagwijze het beste bij jullie past leer ik je óf stap voor stap om de draagdoek veilig en ergonomisch te gebruiken óf ga je door te passen en ervaren ontdekken welke draagzak bij jouw past. Tijdens dit consult wordt altijd eerst gebruik gemaakt van een draagpop. Zodra je het dragen met de draagpop onder de knie hebt, gaan we het proberen met je eigen kindje. De andere ouder mag altijd kosteloos meedoen. 

DUO CONSULT € 106,50 +/- 120 minuten

Wil je gezellig samen met een vriendin leren knopen? Dat kan tijdens een duo consult. Een duo consult neemt iets meer tijd in beslag maar ziet er hetzelfde uit als een standaard consult. 

DRAAGADVIES TIJDENS ZWANGERSCHAP € 43,00 +/- 50 minuten

Ben je zwanger en heb je voornemens om jouw kindje straks te gaan dragen? Wil je het liefst al tijdens de zwangerschap hier iets voor aanschaffen? Dan is een draagadvies tijdens de zwangerschap iets voor jou.

Zodra je begint met zoeken naar een manier om je kindje te dragen zodra hij of zij geboren is kan je al snel verdwalen in alle verschillende opties. Maar wat is nou een goede draagzak? Welke zit fijn? Welke kan ik voor een langere periode gebruiken? Of ga ik toch voor knopen met een draagdoek? Mijn man is veel langer dan ik, wat is dan handig? Ik heb een lichamelijke beperking, hoe kan ik het beste dragen?

Speciaal hiervoor hebben wij een draagadvies consult voor tijdens de zwangerschap. Tijdens dit consult gaan we op de praktijk in gesprek over jullie situatie en jullie wensen. Je krijgt uitleg over de verschillende soorten draagsystemen en je kan met de speciale draagpop proberen welk type draagsysteem het beste bij jou of jullie past.

CONTROLE CONSULT € 43,00 +/- 50 minuten

Een controle consult is perfect als je al ervaring hebt met dragen. Is het dragen lang geleden en weet je niet meer precies hoe het moest? Dan help ik je met het opfrissen van je geheugen. Of twijfel je of je je kindje goed draagt? Ook dan kan ik tijdens een controle consult even met je mee kijken en je tips en adviezen geven om het dragen eventueel iets aan te passen. 

Nazorg: Na afloop van elk consult kan je bij vragen altijd via WhatsApp bij mij terecht voor nazorg. Dit doe ik door middel van met foto- of videomateriaal met je mee te kijken. 

Locatie: Een draagconsult kan aan huis plaats vinden (Binnen 10 minuten rij afstand van de praktijk of verder tegen meerprijs) of in de praktijk.
Let op: met uitzondering van draagadvies bij zwangerschap.

Onze specialisten voor
Draagconsult