Antwoord op je vragen

Nog niet helemaal Heldr? Neem gerust contact met ons op.

Kosten

Wat kost een behandeling?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt de nota rechtstreeks gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar. Wanneer je niet aanvullend verzekerd bent, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Alle kosten vindt je onder onze tarievenlijst. 

Wie betaalt mijn behandelingen?

Jouw rekeningen worden door ons bij de zorgverzekeraar gedeclareerd als je aanvullend verzekerd bent. Als je alleen een basisverzekering bezit, dan kun je de nota direct na de behandeling voldoen aan de balie. Pinnen is bij ons mogelijk. Ook kunnen wij de nota opsturen, hierbij kun je aangeven hoe je de nota wilt ontvangen. Dit kan zowel per email als per post.

Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?

Het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt van je zorgverzekeraar is afhankelijk van het soort zorgpakket. Twijfel je, aarzel dan niet en neem contact op met je zorgverzekeraar om dit inzichtelijk te krijgen.

Fysiotherapie deels in de basisverzekering

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering in de volgende gevallen vergoed: Voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen vergoed. Hebben deze niet het gewenste resultaat, dan vergoedt de zorgverzekeraar nog eens maximaal 9 behandelingen.
Jongeren met een aandoening die op de lijst met ‘chronische aandoeningen’ staat, krijgen alle behandelingen vergoed.

Ben je ouder dan 18 jaar, dan kom je alleen in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering als je een aandoening hebt die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat. Je betaalt dan de eerste 20 behandelingen zelf of krijgt deze (deels) vergoed uit jouw aanvullende verzekering.

Eigen risico

In de aanvullende verzekering geldt géén eigen risico voor fysiotherapie. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Bijna alle zorg uit de basisverzekering wordt eerst verrekend met het eigen risico. Dit kan voor fysiotherapie zijn, maar ook voor andere zorg. Heb je eenmaal de totale eigen risico betaald, dan worden verdere nota’s door de zorgverzekeraar vergoed. Voor jongeren onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. Let op: het eigen risico betaal je elk jaar.

Welkom zonder verwijzing

Je kunt zonder verwijsbrief van de huisarts een afspraak maken bij ons. Wees ook in 2023 goed verzekerd van goede zorg: bekijk daarom uw polisvoorwaarden. Voor vragen over het aantal behandelingen waar je recht op hebt of over vergoedingen verwijzen wij je naar jouw eigen zorgverzekeraar.

Chronische indicatie

Indien een chronische indicatie wordt afgegeven zullen de eerste 20 behandeling vanuit de aanvullende verzekering worden voldaan. Dit gebeurt op een indicatiecode (IC8). Indien het aanvullende verzekeringspakket niet toereikend is om de eerste 20 te voldoen, zal het restant voor eigen rekening komen tot de 21ste behandeling.

Na de eerste 20 behandelingen krijgt u een andere indicatiecode (IC1) en zullen de overige behandelingen, gekoppeld aan de indicatie looptijd, uit de basisverzekering worden vergoed. Let wel op dat hierover ieder jaar het eigen risico in rekening wordt gebracht en u dit wellicht nog moet voldoen. Kinderen tot 18 jaar zullen direct onder de IC1 vallen, waardoor er direct een vergoeding vanuit de basisverzekering van toepassing is.

Behandelingen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat je nodig bent is afhankelijk van jouw klacht. De fysiotherapeut probeert een zo goed mogelijke indicatie te geven van het aantal behandelingen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt 25 minuten. Als je voor de eerste keer bij ons in de praktijk een afspraak hebt gemaakt, dan zal er een dubbele afspraak worden ingepland. Er zal dan eerst een intake plaatsvinden en daarna zal de behandeling volgen. Ben je al eens vaker bij ons in de praktijk geweest met dezelfde klachten en is dit langer dan 3 maanden geleden? Dan zullen wij weer een traject openen met een nieuwe indicatie die bestaat uit een intake en behandeling.

Blijf ik tijdens de behandeling bij dezelfde therapeut of wisselt dat?

Als de behandeling is gestart bij een van onze fysiotherapeuten, dan vinden wij het wenselijk dat je daar onder behandeling blijft. In geval van ziekte kan het zijn dat je eenmalig gezien wordt door een andere therapeut. Dit gaat echter altijd in overleg met de patiënt.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Een verwijsbrief van de huisarts voor fysiotherapie is niet meer nodig, je kunt dus altijd een afspraak bij een van onze fysiotherapeuten maken. Heb je wel een verwijzing ontvangen van jouw huisarts of specialist, dan adviseren wij je deze te allen tijde mee te nemen.

Mag ik een voorkeur aangeven voor een therapeut?

Je mag altijd een voorkeur van fysiotherapeut aangegeven, echter kunnen wij niet altijd gehoor geven aan de wensen van de patiënt. Uiteraard gaat alles in overleg met de patiënt.

Afspraak

Hoe maak ik een afspraak?

Voor het maken van een afspraak verzoeken wij je contact op te nemen met onze balie, wij zijn te bereiken op 0591 – 624 832 of via [email protected]. Ook bestaat er de mogelijkheid om via onze website een vraag te stellen of een afspraak te maken, gebruik hiervoor de button “contact”.

 

Wat neem ik mee naar mijn afspraak?

Heb je een verwijzing van jouw huisarts of specialist, neem deze dan mee.
Daarnaast graag een handdoek en een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Kan ik een afspraak wijzigen of annuleren?

Je kunt jouw afspraak te allen tijde wijzigen of annuleren. Indien dit minimaal 24 uur vóór jouw afspraak doorgeeft, kan dit kosteloos. Indien je dit doet binnen 24 uur voor jouw afspraak, dan zien wij ons genoodzaakt om de kosten van de behandeling in rekening te brengen.

Is er een wachtlijst?

Wij hebben geen wachtlijst. Je kunt jouw afspraak inplannen door telefonisch contact met ons op te nemen op telefoonnummer 0591-624832 of via e-mail [email protected]

Overige vragen

Waar kan ik parkeren en zijn hier kosten aan verbonden?

Op zowel onze locaties in Emmen als in Hoogeveen kun je kosteloos parkeren op de parkeerplaatsen.