Met heldr samen naar beter inzicht krijgen in de klachten.

Aan de hand van echografie kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat, dat wil zeggen: van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn wij in staat om diverse structuren van het lichaam in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen; zoals bijvoorbeeld afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder), maar ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kunnen met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt. Met behulp van echografie kunnen we de aard en ernst van aangedaan weefsel vaststellen en een betere inschatting maken van het herstel.

Wij maken echo’s van schouders, ellebogen, polsen, knieën, onderbenen en aanverwante spier- en peesgroepen. Het afnemen van heupecho’s doen wij niet in onze praktijk. Wij nemen een echo af op het moment dat er een intake heeft plaatsgevonden waarbij de anamnese en het functie onderzoek onvoldoende duidelijkheid hebben gecreëerd. Daarnaast is echografie ondersteunend in te zetten om de hypothese na het onderzoek kracht bij te zetten. Ook kunnen we herstel van weefsel monitoren of shockwave therapie gerichter inzetten, doordat we specifiek weten waar het probleem zich bevindt.

Veel gestelde vragen

Wordt echografie vergoed?

Echografie valt onder reguliere fysiotherapie en wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. In de polisvoorwaarden kun je vinden of en hoe veel behandelingen fysiotherapie je vergoed krijgt.

Onze specialisten voor
Echografie