Met heldr samen naar beter bewegen.

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel het houdings- en bewegingsapparaat genoemd. Tijdens de eerste afspraak stelt de fysiotherapeut een aantal vragen (anamnese) en doet hij/zij lichamelijk onderzoek. Zo worden de klachten in kaart gebracht en wordt een beeld gevormd van het probleem.

Er wordt een behandelplan opgesteld, passend bij jouw situatie. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Bovendien is elk mens anders, is elke klacht anders en reageert elk lichaam anders. Naast het behandelen van klachten besteden wij ook veel aandacht aan het voorkomen van nieuwe klachten.

Een succesvolle behandeling bestaat uit een goede samenwerking tussen jou en de fysiotherapeut. Je wordt tijdens een behandeling gezien in de behandelkamer of gaat aan de slag in de oefenzaal. In de meeste gevallen krijg je oefeningen mee voor thuis, zodat je ook daar kunt werken aan herstel. Oefeningen kunnen onder andere gericht zijn op kracht, coördinatie, lenigheid, pijnvermindering en uithoudingsvermogen. Ook krijg je adviezen over het omgaan met de klacht.

Veel gestelde vragen

Wordt fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. In de polisvoorwaarden kun je vinden of en hoe veel behandelingen fysiotherapie je vergoed krijgt.

Ik ben niet verzekerd voor fysiotherapie. Wat kost een behandeling?

Tijdens de eerste afspraak krijg je een intake en onderzoek. Voor de actuele prijzen verwijzen wij u door naar onze tarievenlijst.

Onze specialisten voor
Fysiotherapie