Met heldr samen naar beter in je vel zitten.

Wat is de GLI?
De GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie) is een 2-jarig leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht. Het programma bestaat uit bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Het eerst jaar is de behandelfase, het tweede jaar is de onderhoudsfase. Gedurende het programma is er aandacht voor verschillende thema’s rondom leefstijl, je kunt hierbij denken aan voeding, beweging, stress/ontspanning en slaap.

Het GLI-team is multidisciplinair en bestaat uit verschillende specialisten. Zo zijn er fysiotherapeuten/beweegprofessionals, een vitaliteitscoach en diëtist betrokken bij het programma. Tevens zijn twee buurtsportcoaches vanuit de gemeente aangesloten bij het team.

Wat mag je verwachten?
Aan de start van het programma krijg je twee afzonderlijke intakes: 1 met de leefstijlcoach, 1 met de diëtist. Je bespreekt je huidige leefstijl en maakt een plan om verandering aan te brengen, die ook op de lange termijn vol te houden zijn. De fysiotherapeut/beweegprofessional stelt samen met jou een beweegplan op, zodat je meer in beweging kunt komen. De diëtist bekijkt je huidige voedingspatroon en bespreekt aanpassingen die kunnen bijdragen aan een gezonder gewicht.


Gedurende de rest van het programma zul je regelmatig individuele sessies hebben met beide professionals. Behalve individuele sessies zullen er regelmatig groepssessies plaatsvinden. Elke sessie heeft een thema rondom leefstijl. Zo is er aandacht voor voeding, beweging, stress/ontspanning en slaap. Je trekt gedurende het gehele programma op met dezelfde groep. De gehele GLI is erop gericht je handvatten te geven, zodat je ook na het programma een gezonde(re) leefstijl kunt volhouden.

Veel gestelde vragen

Wordt de GLI vergoed?

Het GLI-programma wordt in principe vergoed vanuit de basisverzekering. We adviseren je dit altijd nog na te vragen bij de zorgverzekeraar.

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, om in aanmerking te komen voor vergoeding heb je een verwijzing van de huisarts nodig.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de GLI?

De GLI is bedoeld voor mensen met overgewicht. Je komt in aanmerking wanneer je:
– een BMI van 25 of hoger hebt én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2;
– een BMI van 30 of hoger hebt.

Onze specialisten voor
Gecombineerde Leefstijlinterventie