Met heldr samen naar beter vertrouwen in je lichaam.

Wat is hartrevalidatie?  
Na een ziekenhuisopname voor een hart- en/of vaatziekte of bij andere hartklachten is het belangrijk om onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut aan je verdere herstel te werken, aan de hand van jouw persoonlijke doelen. Binnen een veilige omgeving train je de kracht en conditie en helpen we jou bij het terugkrijgen van vertrouwen in je lichaam. 

Doelen

  • Kracht en conditie verbeteren zodat je je gemakkelijker kunt redden in het dagelijks leven. 
  • Een gezonde en actieve leefstijl bevorderen. 
  • Het overwinnen van angst voor lichamelijke inspanning. 

Waaruit bestaat de hartrevalidatie bij heldr?
Je krijgt eerst een intake bij de fysiotherapeut, zodat jouw situatie en doelen goed in beeld gebracht kunnen worden. Vervolgens ga je onder begeleiding van de therapeut trainen in de oefenzaal. De duur is afhankelijk van jouw situatie en zal ongeveer 6 tot 12 weken zijn. We streven ernaar dat je op de lange termijn weer kunt meedoen met regulier sport- en beweegaanbod. Hartrevalidatie bij heldr is een aanvullend programma na een revalidatietraject in het ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Veel gestelde vragen

Wordt hartrevalidatie vergoed?

Hartrevalidatie wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. In de polisvoorwaarden kun je vinden of en hoeveel behandelingen fysiotherapie je vergoed krijgt. In sommige gevallen zijn er uitzonderingen, de fysiotherapeut kan je hierover informeren.

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, voor hartrevalidatie heb je een verwijzing van de specialist (cardioloog) nodig.

Voor welke hartaandoeningen is de hartrevalidatie bedoeld?

De hartrevalidatie is bedoeld voor verschillende hart- en vaatziekten, zoals angina pectoris, hartinfarct en hartfalen. Denk ook aan klachten na een hartoperatie, zoals een hartkatheterisatie, omleidingen, stentplaatsing en openhartoperaties.