Met heldr samen naar beter functioneren.

Veel mensen ervaren langdurig klachten, nadat zij COVID hebben gehad. Herstelzorg kan daarbij helpen. De fysiotherapeut helpt je om inzicht te krijgen in de restklachten van COVID en adviseert en begeleidt bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten.

Eerste afspraak
Je krijgt een intake bij de fysiotherapeut. Tijdens deze intake wordt besproken welke klachten je in het dagelijks leven ervaart, welke activiteiten moeizaam gaan en waar de fysiotherapeut jou in kan ondersteunen. Tevens worden er een aantal metingen gedaan, onder andere om je huidige conditie in kaart te brengen.

Fysiotherapie
Fysiotherapie is met name gericht op oefentherapie: er wordt gewerkt aan conditie, kracht en het opnieuw vertrouwen krijgen in eigen lichaam. Bij heldr beschikken we over een ruime oefenzaal met diverse trainingsapparatuur en oefenmaterialen. Daarnaast kunnen we, ter ondersteuning tijdens de trainingen, gebruik maken van een saturatiemeter en hartslagband. Ademhalingstherapie kan onderdeel zijn van de herstelzorg.

Veel gestelde vragen

Wordt herstelzorg vergoed?

Herstelzorg wordt vergoed vanuit de basis zorgverzekering. In principe is er een vergoeding voor een periode van 6 maanden. Indien nodig kan deze periode éénmalig verlengd worden met 6 maanden. Let op, het eigen risico wordt eerst aangesproken.

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, je hebt een verwijzing van de huisarts of specialist nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basis zorgverzekering. Wanneer het wenselijk is dat de revalidatieperiode met 6 maanden verlengd wordt, heb je opnieuw een verwijzing nodig.

Onze specialisten voor
Herstelzorg na covid