Zit je veel in je hoofd en maak je minder makkelijk contact met je lijf? Dan is lichaamsbewustwording wellicht iets voor jou.

Lichaamsbewustzijn heeft twee dimensies:

  • Een bewegingsdimensie
  • Een ervaringsdimensie

De bewegingsdimensie gaat om het ervaren van somatisch functioneren, zoals bijvoorbeeld het ervaren van spierspanning, houding, balans.
De ervaringsdimensie omvat het ervaren van het levende lijf, zoals bijvoorbeeld lichaamssensaties: warm en koud, gespannen en ontspannen, gevoelloos en tast, angst/pijn en emotie. Maar ook de fysieke reactie die ontstaat in het contact met een ander of naar aanleiding van gedachten.

Door de aandacht te richten op het ervaren van het lijf (ervaringsdimensie) wordt iemand zich bewust van het reageren van het eigen lijf. Lichaamsbewustzijn is noodzakelijk om je eigen behoeftes en je eigen grenzen te ervaren. Als je meer aangesloten bent op jezelf, ervaar je meer verbinding, vitaliteit en (levens) energie.
Veel mensen met klachten hebben een verminderd lichaamsbewustzijn.
Het inzetten van de tool ‘lichaamsbewustzijn’ laat je weer meer aansluiten op wat je lijf aangeeft, je gaat terug naar de basis en dit kan nuttig zijn om te kijken hoe belastbaar je bent.
Op basis van dit inzicht kan er gewerkt gaan worden aan een nieuwe balans. 

Tijd: Een sessie duurt gemiddeld 45 minuten.

Aantal: 6 sessies.
Er wordt altijd gestart met een intake. Op basis hiervan kan er gekeken worden hoe lichaamsbewust je bent en hoeveel sessies je nodig zult hebben.
Wanneer je wat minder goed contact kunt maken met je lijf, bestaat de kans dat er meer sessies nodig zijn. Dit is afhankelijk van jouw eigen situatie.


Onze specialisten voor
Lichaamsbewustwording