LongFit is een nieuwe behandeling die ontwikkeld is door PlusFysioGroep Drenthe. Alle fysiotherapie praktijken die aangesloten zijn bij de PlusFysioGroep Drenthe werken mee om de innovatieve LongFit behandeling te geven. Op 1 december 2022 tekende de voorzitter van onze PlusFysioGroep Mirjam Stoetman een overeenkomst met het Zilveren Kruis om over een periode van 2 jaar hulp te bieden aan mensen die een longziekte hebben.

In deze periode van 2 jaar wordt de cliënt geholpen bij het naleven van een leefstijl die de kans op verergering van longziektes aanzienlijk verkleind. Het unieke van deze behandeling is dat het een combinatie is van online informatie en live of online begeleiding door een fysiotherapeut én diëtist. Je leert rustig en gestaag wat juiste keuzes zijn op het gebied van bewegen, voeding en ontspanning.

Als verzekerde van het Zilveren Kruis kunt u hier kosteloos aan meedoen! Deze verzekeraar heeft het gebruik van de app kosteloos beschikbaar gesteld voor de komende 2 jaar. Om mee te doen zoeken wij mensen die bekend zijn met een (milde) vorm van een longziekte zoals COPD.

Voor wie?

De longFit interventie is bedoeld voor mensen met een (milde) vorm longklachten zoals COPD in categorie A of B, astma of kortademigheid. hierbij bieden we ze alvast ondersteuning in een fase van hun ziekte waarin ze nog relatief weinig beperkingen ervaren.

Waarom?

Door op tijd met leefstijl factoren aan de slag te gaan kan de progressie van de ziekte vertraagd worden.

Wat houdt de interventie in?

Gedurende een periode van 2 jaar zal de cliënt een online e-learning volgen waarin verschillende thema’s worden belicht. De thema’s richten zich op educatie, voeding, beweging, stoppen met roken, ademhaling en zelfmanagement. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een app om leefstijl factoren te monitoren en is er coaching door een fysiotherapeut en diëtist.

Kosten?

De interventie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij wordt mogelijk aanspraak gemaakt op je eigen risico.

Waar?

De LongFit behandeling wordt gegeven aan de Ullevi 7 te Emmen.

Onze specialisten voor
Longfit