Onderstaand vind je alle informatie over onze maatschappelijke initiatieven.

Kidslife

Kijkt u ook eens op de website van KidsLife!
Wat is KidsLife?
KidsLife is een programma voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 6-18 jaar. Overgewicht is een groot probleem in Nederland, maar zeker ook in de gemeente Emmen. Overal in Nederland en ook in Emmen worden projecten opgezet voor deze kinderen. Deze projecten duren vaak 1 tot 2 jaar, maar zijn vaak met weinig resultaat. Wij willen nu in samenwerking met onder andere kinderartsen, huisartsen en de GGD een programma opstellen voor onbepaalde tijd. Kinderen kunnen hier op ieder gewenst moment instromen; er is dus geen begindatum, maar ook geen einddatum. We volgen het kind. Ieder kind krijgt een programma dat op hem/haar is afgestemd. Elke zorgspecialist bepaalt in samenwerking met het kind en de ouder/verzorger wat voor diegene belangrijk is en hoe lang het traject naar verwachting zal gaan duren.
KidsLife is een samenwerking tussen diëtist, psycholoog, (kinder)fysiotherapeut en personal coach. Alle kinderen zullen in gesprek gaan met deze verschillende professionals. Naar aanleiding daarvan wordt een persoonlijk programma opgesteld. Er zijn geen extra kosten gemoeid met het volgen van een traject bij KidsLife.

Wat is het doel van KidsLife?
Het doel is om kinderen én ouders/verzorgers enthousiast te maken voor een gezonde leefstijl. Naast gezonde voeding en bewegen wordt er bij KidsLife gekeken naar gezonde leefstijl in brede zin. Waar komt de ‘ongezonde’ leefstijl bij (vaak) het hele gezin vandaan? Dit is vaak niet één oorzaak. Om deze reden zal er tussen de verschillende zorgspecialisten nauw worden samengewerkt om hieruit een leuk en effectief programma op te stellen voor elk individu.
Rugtas en mijlpalen
Aan het begin van een traject krijgt het kind een mooie KidsLife rugtas. Samen met elke medewerker uit ons team bedenkt het kind een aantal mijlpalen (dit kan voor ieder kind anders zijn). Als het kind een mijlpaal haalt, dan krijgt hij/zij daar een beloning voor (bijvoorbeeld een mooie bidon). De rugtas wordt gedurende het traject steeds voller naarmate het kind meer mijlpalen afvinkt. Op deze manier zijn kinderen klaar om zelfstandig de toekomst in te gaan!

Wie zijn we?
Het team van KidsLife bestaat uit: Sandra Deuten-Wiers (fysiotherapeut heldr en kinderfysiotherapeut), Brenda Lanjouw-Oving (kinderfysiotherapeut heldr), Eline Voss (diëtiste bij Dieetstyle), Bart Woering (buurtsportcoach) en diverse medewerkers van Samen Sterk Zorg. Hieronder stellen wij ons graag aan je voor.

Sandra Deuten-Wiers (foto links) en Brenda Lanjouw-Oving
Ons belangrijkste doel is om kinderen in beweging te krijgen op een leuke manier, zodat kinderen plezier krijgen in bewegen. Wij begeleiden de kinderen in hun motoriek en bij problemen in het houdings- en bewegingsapparaat. Daarnaast is ons doel om kinderen zelf inzicht te geven in hoe veel beweging nodig is voor een gezond gewicht en waarom dit zo belangrijk is.
Er zijn te veel kinderen die lijden aan overgewicht en de daarbij horende klachten. Ze weten niet goed hoe ze moeten beginnen en daarbij willen wij heel graag helpen. Wij ondersteunen kinderen om uiteindelijk dagelijks genoeg beweging te krijgen en plezier te krijgen in sporten, zonder lichamelijke klachten. Samen gaan wij op zoek naar een leuke sport voor het kind, zodat ze dit uiteindelijk zelfstandig en zonder hulp van professionals kunnen gaan doen.

Eline Voss
Kinderen noemen mij wel eens eetjuf, omdat ik graag uitleg wat goede voeding precies is én waarom het zo belangrijk voor ze is. Uiteindelijk hoop ik dat ouders/verzorgers en kinderen zelf gezonde keuzes leren maken en ervaren wat dat met ze doet. Ik vind het belangrijk dat ouders/verzorgers en kinderen ontdekken dat gezond eten leuk én lekker is!
In mijn behandeling gaan kinderen aan de slag met een map van de kinderdieetcreatie, waarin we elke afspraak een nieuw onderwerp behandelen. Ik hoor vaak van kinderen hoe leuk ze het hebben gevonden om meer te leren over gezonde voeding en leefstijl en wat dat allemaal met gezondheid en zelfvertrouwen kan doen!

Buurtsportcoach
Wij werken in elk team met een buursportcoach samen. De buurtsportcoach gaat samen met de deelnemende kinderen op zoek naar een passende sportactiviteit bij een sportvereniging of sportaanbieder.

Intake bij KidsLife
Tijdens de eerste afspraak zal een intakegesprek plaatsvinden met één van de fysiotherapeuten van heldr, samen met Eline Voss. Tijdens dit gesprek zullen onder andere de volgende aspecten ter sprake komen: huidige leefstijl, of het kind aan sport doet of heeft gedaan, of het kind lichamelijke klachten ervaart en hoe het gemiddelde voedingspatroon eruit ziet. Ook worden lengte, gewicht en buikomvang gemeten. Er zal een vervolgafspraak gepland worden waarin er een conditietest wordt afgenomen in de vorm van een wandel- of fietstest. Daarna kan met het traject gestart worden!

Afspraak maken bij KidsLife
Indien je graag een afspraak wilt maken voor jouw zoon/dochter bij KidsLife, dan kun je dit doen via heldr. Je kunt telefonisch contact opnemen met de praktijk via 0591-624832 of een e-mail sturen naar [email protected]. De baliemedewerkster van heldr zal een afspraak inplannen voor een intakegesprek met Sandra Deuten-Wiers/Brenda Lanjouw-Oving en Eline Voss. Dit gesprek zal plaatsvinden op de praktijk van heldr in Emmen/Hoogeveen.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0591-624832 of via [email protected]

Stichting FC Emmen Noaberschap – Old Stars

Fittesten OldStars van FC Emmen.

  

 

Sportverenigingen waar wij mee samenwerken

  • ZPC Hoogeveen
  • VV Noordscheschut
  • VV Hoogeveen
  • De Dolfijn te Hoogeveen
  • Aquarena te Emmen
  • SVBO
  • DZOH