Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening zoals bijvoorbeeld astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, autisme, DCD of een aangeboren hartafwijking. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut.

In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

In Fitkids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub.  

Fitkids wordt in alle gevallen vergoed. Hiervoor is soms wel een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig.

Twijfel je of fitkids iets voor jouw kind is? Onze kinderfysiotherapeuten denken graag even met je mee. Neem gerust contact met ons op voor vragen.
Meer informatie is te vinden op www.fitkids.nl

Wil jij een indruk krijgen van hoe het er aan toe gaat in onze fitkids groep? Neem dan eens een kijkje op onze socials. https://www.instagram.com/stories/highlights/18069209785423117/