Met heldr samen naar beter presteren

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. Hij begrijpt waarom sport belangrijk voor je is en zal er ook zoveel mogelijk naar streven dat je de sportactiviteiten kunt blijven uitvoeren dan wel kunt hervatten. 

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. Tijdens het onderzoek kijken we niet alleen naar het letsel, maar ook naar het algehele bewegingspatroon. Tevens werken we veel en intensief samen met sportartsen, chirurgen en andere (para)medici. De therapie is niet alleen gericht op het herstel van de blessure, maar zal zich ook richten op het verbeteren van de (sport)performance.

Veel voorkomende klachten waarbij de sportfysiotherapeut kan helpen:

  • Revalidatie na operatie
  • Voorste kruisband reconstructie
  • Meniscusklachten (na operatie, conservatief beleid)
  • Acute spierletsels
  • Orthopedische klachten (schouder, heup, knie, enkel)
  • Langdurig aanhoudende (sportgerelateerde) klachtenbeelden
  • Hypermobiliteit (overmatig bewegen van gewrichten)

Wist je dat we binnen heldr een sportteam hebben opgericht, speciaal voor jouw sportvereniging? Klik hier voor meer informatie, we leggen je er alles over uit.

Veel gestelde vragen

Wordt sportfysiotherapie vergoed?

Sportfysiotherapie valt onder reguliere fysiotherapie en wordt vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. In de polisvoorwaarden kun je vinden of en hoe veel behandelingen fysiotherapie je vergoed krijgt. Na een operatie kun je in aanmerking komen voor een chronische indicatie, waarbij fysiotherapie vanaf de 21e behandeling uit het basispakket vergoed wordt. In dat geval wordt wel eerst aanspraak gedaan op het eigen risico (deze zal na een operatie al volledig aangesproken zijn). Informeer bij de zorgverzekeraar wanneer je hier vragen over hebt.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak te kunnen maken bij onze sportfysiotherapeut. Kom je in aanmerking voor de chronische indicatie? Dan hebben we wel een verwijzing van je specialist nodig.

Onze specialisten voor
Sportfysiotherapie