Met het heldr sportteam samen naar beter presteren.

Binnen heldr hebben we een sportteam opgericht dat samen met jouw sportvereniging wil werken aan een gezond sportklimaat. We zien deze samenwerking als een waardevolle en effectieve manier om de gezondheid en prestaties van sporters te verbeteren. We combineren de expertise van onze fysiotherapeuten met specifieke sportkennis, waardoor blessures zo veel mogelijk voorkomen worden. Raakt een sporter toch geblesseerd? Dan doen we er alles aan om hem/haar zo snel mogelijk op het oude niveau te laten terugkeren naar de sport. Deze samenwerking biedt een unieke mogelijkheid om de sporters en vereniging te begeleiden op weg naar een optimale sportieve prestatie en gezondheid.

Voordelen van de samenwerking met heldr:

  • Preventie van blessures
  • Sneller herstel
  • Verbeterde prestaties
  • Individuele begeleiding
  • Korte lijnen
  • Vast aanspreekpunt
  • Beter sportklimaat
  • Minder (langdurige) blessures
  • Deskundigheid

Aanbod voor sportverenigingen

Testen en metingen

Door middel van gerichte testen en metingen kunnen we de verschillende kenmerken van individuele sporters, dan wel teams, in kaart brengen. Denk hierbij aan krachtmetingen, conditionele testen, sport-specifieke wendbaarheidstesten en sprongtesten.

Kennissessies (voor trainers/verzorgers)

Er zijn veel onderwerpen te verzinnen waarover het heldr sportteam informatie kan geven aan trainers/verzorgers. Thema’s kunnen uitgebreid worden naar de behoefte van de vereniging. Presentaties die we onder andere kunnen geven: eerste hulp bij blessures, sport-specifieke informatie, blessurepreventie.

Korte lijnen met fysiotherapeut

Ga je met ons heldr sportteam een samenwerking aan? Dan wijzen we een fysiotherapeut aan als vast contactpersoon voor jouw vereniging. Bij vragen kun je direct met hem of haar schakelen. Dit zorgt voor korte lijnen en snel antwoord. Heb je bijvoorbeeld een vraag over een blessure? Vraag eenvoudig en op een laagdrempelige manier om advies.

Fysiotherapie

Heldr heeft diverse specialisaties en mogelijkheden voor revalidatie. Denk aan: echografie, shockwave therapie, dry needling, veldrevalidatie, zwemtherapie, manuele therapie, sport-specifieke revalidatie (oefenzaal).

Inloopspreekuur

Wanneer er regelmatig sporters worden verwezen naar heldr, bestaat de mogelijkheid voor een inloopspreekuur. In de agenda van de vast aangewezen fysiotherapeut voor jouw vereniging wordt een vast moment per week gereserveerd. Binnen dit gereserveerde tijdsblok doet de fysiotherapeut een korte screening van de blessure. Hier kan bijvoorbeeld uitkomen dat verdere behandeling wenselijk is of dat oefeningen, tips en adviezen voldoende zijn in deze situatie.

Heb je vragen over bovenstaande of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan contact met ons op. Wil je eerst de mogelijkheden en wensen bespreken? Dat kan uiteraard. Neem ook dan vrijblijvend contact op en we gaan graag met jouw vereniging in gesprek.

Onze specialisten voor
Sportteam (voor verenigingen)